HIDE
GRID_STYLE
SHOW_BLOG

‘İttifak kanunu’na karşı ve Kılıçdaroğlu'na rağmen, CHP’li Böke de boykot çağrısı yapmıştı!

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, AKP ve MHP’lilerin oylarıyla Meclis’te kabul edilen ‘ittifak yasası’na ilişkin sosyal medya hesabı...

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, AKP ve MHP’lilerin oylarıyla Meclis’te kabul edilen ‘ittifak yasası’na ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu…


Böke, tasarının yasalaşmasıyla adil ve güvenli seçim ortamının yol edildiğini savunarak boykot ve/veya çekilme çağrısında bulundu.

Böke, Twitter hesabından şu mesajı paylaştı: “Dün gece adil ve güvenli seçim yok edildi. Ya izleyeceğiz ya da gerçek bir seçimin asgari koşulları sağlanana dek boykot ve/veya çekilme seçeneklerini ele alacağız. Karar hepimizin!”

Böke Meclis’te görüşmelerin devam ettiği gece saatlerinde de paylaşımda bulunarak, seçim ittifakı tasarısına dikkat çekmeye çalışmıştı.


Böke, “TBMM’de Türkiye’nin #güvenliseçim hakkı çalınıyor!” demişti.

AKP ve MHP’nin ortak hazırladığı ve siyasi partilerin seçim ittifakına ilişkin düzenlemeleri içeren yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda sabaha kadar süren görüşmeler sonucu kabul edilmişti.

AKP ile MHP, partilerin seçim ittifakına imkan veren 26 maddelik yasa teklifini TBMM Başkanlığı’na 21 Şubat’ta sunmuştu.

Teklif, Anayasa Komisyonu’nda ele alınarak kabul edilmesinin ardından gece saatlerinde Genel Kurul’da görüşülmeye başlanmıştı.

‘Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ sabah saatlerine kadar süren mesainin ardından AKP ile MHP’lilerin oylarıyla kabul edildi.

CHP ile HDP, Meclis’in sabaha kadar çalıştırılmasına tepki göstererek, AKP ile MHP’nin teklifi ‘kamuoyundan dikkatinden kaçırmak’ için acele ettiğini savundu.

Muhalefet, yasanın seçim güvenliği ve güvenilirliğini zedeleyen maddeler içerdiğini belirterek, bu çerçevede ‘sandıkların birleştirilerek taşınması, mühürsüz zarfların geçerli sayılması, sandıklara güvenlik güçlerinin müdahalesi ve seyyar sandığın kanuni düzenlemeye bağlanması’ gibi çeşitli maddelere itiraz ediyor. (DİKEN.ORG-13.03.2018)

VİDEO