HIDE
GRID_STYLE

OTORİTE VARSA ÖZGÜRLÜK YOKTUR!

SHOW_BLOG

Polisler yıkıyor, ZAD direnişçileri yeniden kuruyor... Yıkılan her Gourbi yerine onlarca Gourbi! (VİDEO)

Fransa’nın Notre-Dame-Des-Landes bölgesindeki ZAD direnişçilerinin bölgenin tahliyesine ilişkin direnişi sürüyor. Polisin yıktığı alan, di...

Fransa’nın Notre-Dame-Des-Landes bölgesindeki ZAD direnişçilerinin bölgenin tahliyesine ilişkin direnişi sürüyor. Polisin yıktığı alan, direnişçiler tarafından el birliği ile yeniden kuruluyor…


Fransa’nın Nantes kentinin yakınlarında Notre-Dame-Des-Landes (NDDL) bölgesindeki ZAD (Zone a Defendre/Savunulacak Alan) yerleşimcilerinin polis saldırısına yönelik direnişi bir haftadır devam ediyor.

Fransız polisi geçtiğimiz hafta (9 Nisan) 2008 yılında temelleri atılan havaalanı projesine karşı verdikleri mücadelenin ardından bölgede alternatif bir hayat kurmak isteyen ZAD direnişçilerini bölgeden tahliye etmek istemiş, direnişçilerin yanıtı ile karşılaşmıştı.

Bir haftadır süren yoğun çatışmalarda çok sayıda direnişçi ve polis yaralandı.

Fransa’nın yanı sıra diğer ülkelerde de ZAD ile dayanışma eylemleri düzenlendi. Cumartesi günü Nantes’te düzenlenen eyleme yaklaşık 7500 kişi katıldı. Polis “NDDL’de şiddeti durdurun” çağrısı ile yapılan eyleme saldırdı.

Direnişçilerden “yeniden kurma” çağrısı

NDLL’yi terk etmemekte kararlı olan ZAD direnişçileri, polisin yıktığı alanları “yeniden kurma” çağrısı yaptı. ZAD aktivistlerinin toplantı mekanı olarak kullandığı Gourbi, direnişçiler tarafından yeniden kuruldu. Gourbi, Cezayir’deki ahşap iskeletli çadır odalardan esinlenilen bir tür kondu ev.

Fransız jandarması ise Gourbi’yi tekrardan yıktı.