HIDE
GRID_STYLE
SHOW_BLOG

Önümüzdeki günlerde cemaate operasyon yapacaklar!

Cemaatin yayın organlarından Today’s Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş “cemaate dava açılmasının büyük ihtimal” olduğunu ...

Cemaatin yayın organlarından Today’s Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş “cemaate dava açılmasının büyük ihtimal” olduğunu belirtti.
BBC Türkçe’den Rengin Arslan’ın haberine göre Keneş; Arınç’ın operayon sonrası konuşmasında; "Sözlerimden Cemaati hedef aldığım anlaşılamaz. Onlar kendilerini hedef yaparsa, bilemeyiz" şeklindeki açıklamasının Gülen Cemaati’ni kast ettiğini söyledi. Dava açılmasını "büyük bir ihtimal" olarak değerlendiren Keneş; “böyle bir adımın çok uzakta olmayabileceğini, önümüzdeki günlerde, haftalarda olabilir" diye söyledi.  Yeni Şafak gazetesi yazarları Abdülkadir Selvi ve Cem Küçük'ün son üç gündür yazdıkları yazılara dikkat çeken Keneş; Hükümet kanadında Gülen hareketine karşı bu tür iddianame hazırlanmasına yönelik hazırlıklar olduğunu 'terör örgütü' suçlaması olacağını yazıyorlar”dedi. Ayrıca Keneş,"Abdülkadir Selvi veya Cem Küçük gibi kişilerin yazdıkları genelde gerçekleşti" yorumunda bulundu.
Odatv Davası sanıklarından Gazeteci Ahmet Şık’da Gülen hareketine karşı bir davanın uzakta olmadığını düşünenlerden.
BBC Türkçe’den Rengin Arslan'a konuşan Ahmet Şık; "Ben örgüt davası açacaklarını düşünüyorum. Hükümet, 'Hizmet hareketine itirazım yok ama kontrgerilla cemaatine itirazım var” diye yorumladı. Şık sözlerine; "Hükümetin elinin altında Cemaat'e karşı tuttuğu bir dosyayı şimdi hayata geçireceklerini düşünüyorum. Bunlar tahmin tabii. Hükümetin karşı karşıya kaldığı saldırının büyüklüğünden yola çıkarak bir tahminde bulunuyorum; böyle bir davanın açılması eli kulağındadır" şeklinde devam etti.

VİDEO